Hem

 

Från en Gravsten - Släktträd -  Länkar o tips!!

Släktforskare på besök

Gruppen startade den 2011-05-03, sidan/gruppen handlar om att vi fotograferar och inventerar gravstenar. Men även hjälp i släktforskning.

Idag den 2020-01-07 är vi 5196 medlemmar.

En gravsten, har en historia. Vi finns på fb.

Vi söker nya medlemmar som vill vara med och bidra med fotografering av gravstenar, syftet med gruppen är att först och främst fota de gravvårdar som skyltas för att återgå. Dels till varandra men de viktiga är att vi fotograferar och laddar upp i olika databaser som finns på nätet, RÖTTERS eller här hos oss. Därför frågar vi efter var din närmaste kyrkogård finns. För som vi säger att någon bor i norra delen av landet men har en släktings grav nere i Skåne som någon gärna skulle vilja se ett foto på. När man väl har fotat så laddar man upp dessa bilder (samtidigt så har man sparat/räddat en gravsten som snart kanske kommer vara borta) Vi börjar delas upp i grupper Länsvis för att minska på trycket. Men vi saknar fler som vill hjälpa till..  Mer tips.

Det finns fler Länsgrupper på facebook, som fotograferar gravstenar och kyrkogårdar.  Några exempel ifrån grupperna. Östergötlands kyrkogårdar. 

 ÄR DU NYFIKEN PÅ DINA RÖTTER,

Vill du veta? jag kan göra jobbet. // Irene Jonsson

 

 ......................................................................................................................

 

/olof-welin.jpg /albertinas-dodsannons.jpg /brevens-gamla.jpg /pb012894.jpg
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)